Subhasta d’Art a la Mútua de Levante

22 maig

El passat dijous dia 17 de maig va tindre lloc una activitat poc comú pel que fa al moviment artístic a Alcoi. Estic parlant, doncs de la subhasta d’art que es va celebrar a l’espai expositiu de la Mútua de Levante. Es tractava d’una activitat, la qual els seus beneficis anaven destinats al Perú. Tot un gest solidari.

Aquesta subhasta s’iniciava suposadamanent a les 18.00 i després a les 20.00 es donaven a conèixer les quantitats monetàries. La meua visita no tenia caràcter d’adquirir cap peça, sinó més bé tenia curiositat per saber quins artistes participaven. Quan vaig arribar a la suposada subhasta no hi havia ningú, tan sols un empleat de l’empresa i una persona que passejava per la sala, una mena de vigilant.

Penjats a les parets, hi havia una barreja molt heterogènia d’artistes locals, entre els quals vaig reconèixer a diversos com ara Raül Botella, Luís Sanus, Llorens Ferri o Trelis entre altres. Tota aquesta heterogeneïtat em resultà molt saturant, atés que no es pot avaluar amb els mateixos criteris una peça moderna que una clàssica. Tot i haver esmentat diversos autors coneguts, la resta d’artistes no els coneixia i la manca de cartel·les tampoc ajudava a esbrinar el seu nom ni a partir de quina xifra monetària es subhastava cosa que si fos un possible comprador, obstaculitzaria la venda bastant. També la inexistència de públic em va fer pensar a un nivell general, que a Alcoi, potser s’ha perdut la preocupació per l’Art i per anar a les exposicions més enllà del dia de la inauguració i possiblement per què l’artista és un conegut nostre. Aquest, concretament no era el cas, però és el que sol passar i amb aquesta actitud és normal que qualsevol intent de galeria d’Art a la ciutat implica un fracàs estrepitós. La passivitat de l’administració local, siga del color que siga, la poca afluència i la poca gent que està disposada a invertir una mica més de diners per una peça bona i no comprar un tros impersonal de llenç imprés a un centre de bricolatge son elements que dificulten la supervivència de l’Art i dels artistes a la ciutat.

Anuncis

Una resposta to “Subhasta d’Art a la Mútua de Levante”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: